Open menu

GNL Verzekeringsdienst

Vragen of meer informatie?
Bel naar 010 288 44 27

Als ondernemer neem je belangrijke beslissingen voor jouw organisatie. Hierbij denk je vooral aan wat goed is voor jouw onderneming. Je zult niet meteen stilstaan bij de mogelijke aansprakelijkheid die je zelf loopt. In principe is de vennootschap aansprakelijk voor bijvoorbeeld de schulden die worden gemaakt. Tóch kan het voorkomen dat jij als bestuurder persoonlijk aansprakelijk wordt gesteld.

Wat is een bestuurdersaansprakelijkheidverzekering?

Om te voorkomen dat je persoonlijk moet opdraaien voor een bestuurdersfout is er een betaalbare verzekeringsoplossing beschikbaar. Dit noemen we een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering. De bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering beschermt jouw privévermogen tegen de gevolgen van een fout die jij als bestuurder maakt. Bestuurders en toezichthouders hebben te maken met:

Interne aansprakelijkheid

Indien je als bestuurder of toezichthouder tekortschiet in de vervulling van jouw taak, kan het bedrijf zelf jou aansprakelijk stellen.

Externe aansprakelijkheid

Indien je onzorgvuldig handelt naar derden, zoals crediteuren, de belastingdienst of jouw werknemers, kun je door hen aansprakelijk gesteld worden.

Waarom een bestuurdersaansprakelijkheidverzekering van GNL Verzekeringsdienst?

Een aansprakelijkheidsclaim kan al snel flink in de papieren lopen. Maar ook als een claim door de rechter wordt afgewezen, brengt dit hoge juridische kosten met zich mee. Ben je als bestuurder onverzekerd, dan draai je persoonlijk op voor eventuele schadeclaims en/of hoge advocaatkosten.

Dit gaat ten koste van jouw privévermogen, zoals jouw huis, auto en spaargeld. Deze vermogensschade is niet gedekt op de aansprakelijkheidsverzekering voor bedrijven (AVB). Deze dekt alleen aanspraken voor materiële en personenschade.

De bestuurdersaansprakelijkheidverzekering van GNL Verzekeringsdienst biedt een uitgebreide dekking tegen een aantrekkelijk tarief. De verzekering sluit naadloos aan op de bedrijfsaansprakelijkheidverzekering van GNL Verzekeringsdienst. 

 

Waarbij biedt de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering uitkomst?

Er zijn verschillende situaties waarin je aansprakelijk gesteld kunt worden en waarbij de bestuurdersaansprakelijkheidverzekering uitkomst biedt. Te denken valt aan:

 • Risicovol investeren
  Als blijkt dat je zonder gedegen onderzoek investeringen gedaan heeft die verkeerd uitpakken kunnen leveranciers jou aansprakelijk stellen als jij niet in staat bent hun facturen te voldoen.
 • Onvolledige boekhouding
  De belastingdienst kan je aansprakelijk stellen als je jouw boekhouding heeft verwaarloosd.
 • Fusie en overname
  Werknemers kunnen jou aansprakelijk stellen als jij een overname doet die financieel onvoordelig uitpakt waardoor jij de salarissen niet meer kunt betalen.
 • Faillissement
  De curator kan jou aansprakelijk stellen als bij een faillissement blijkt dat jij de adminstatie niet op orde hebt, zoals het te laat deponeren van jaarrekeningen.

Voor wie is de bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De volgende personen zijn verzekerd op deze polis:

 • Bestuurders en toezichthouders
 • Medebeleidsbepalers
 • Voormalig verzekerden
 • Rechtsopvolgers
 • Vereffenaars

Wat dekt een bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering?

De dekking bestaat uit twee elementen: de kosten van verweer en de kosten van de uiteindelijke schadeclaim als jij als bestuurder aansprakelijk blijkt te zijn.

Als er sprake is van opzet zijn de kosten niet gedekt op de polis. Ook als de schade alleen bestaat uit opgelegde boetes of dwangsommen is dit niet gedekt. Daarnaast is er geen dekking bij ongerechtvaardigde bevoordeling van verzekerden of derden.

Wat kost een bestuurdersaansprakelijkheidverzekering?

De kosten van de verzekering zijn afhankelijk van de gekozen limiet en het profiel van uw organisatie. Vraag een offerte aan zie gelijk hoe weinig het jou kost om zorgeloos te ondernemen.

Waar kunnen we je mee helpen?

Ben je lid van Gebouwschil Nederland?In welke verzekering(en) heb je interesse?